fbpx
0252 - 527 444 Satellietbaan 10K, 2181MH Hillegom info@yipuitzendgroep.nl

Blog

Gevolgen WAB & nieuwe CAO voor flexwerkers

Ongetwijfeld heb je het voorbij zien komen, de WAB. Dit is een nieuwe wet, de Wet Arbeidsmarkt in Balans en ingetreden per 1 januari 2020. De WAB heeft als doel om de verschillen tussen flexibele contracten en vaste contracten te verkleinen.
Read more

Wet Arbeidsmarkt in Balans

Vanaf 1 januari 2020 treedt de Wet Arbeidsmarkt in Balans in. De WAB heeft gevolgen voor de loonkosten en contracten van medewerkers in 2020. Het doel van de wet is om vaste contracten flexibeler te maken en flexibele contracten vaster.
Read more

Videosolliciteren, hoe werkt het?

Het gebruik van videosollicitaties wint aan populariteit de laatste jaren. Bijna iedereen is wel in het bezit van een smartphone, laptop of tablet en steeds meer bedrijven vragen om een videosollicitatie.
Read more

Verschil tussen bruto- en nettoloon

Als het over salaris gaat dan wordt er vaak gesproken over een bruto- en een nettoloon. Het brutoloon is wat er met jou is afgesproken en wat in het contract staat. Het nettoloon ontvang je op je rekening.
Read more

Wat is loonheffingskorting?

Als je in Nederland werkt, dan betaal je belasting over je verdiende loon. Je hebt ook te maken met loonheffingskorting. Maar hoe zit dit nou precies? Wij leggen je het hier uit.
Read more

Solliciteren in de zomer

Het is buiten dertig graden, half Nederland is op vakantie en grote kans dat het op je werk ook wat rustiger is. Misschien ben je wel op vakantie en denk je na over je huidige functie.. “Ik heb geen zin om na mijn vakantie…
Read more

Minimumloon per 1 juli 2019

Op 1 juli 2019 zijn er financiële veranderingen doorgevoerd door de Rijksoverheid. Zo is ook het wettelijk minimumloon verhoogd. In deze blog lees je wat de nieuwe lonen zijn en wat het voor jou betekent.
Read more

Werken met een hittegolf

Het is vandaag maandag en er is een warme week op komt met temperaturen boven de dertig graden. Een heerlijk vooruitzicht! Maar laat het nou net maandag zijn en dus voor de meeste van ons gewoon een normale werkweek. Het RIVM heeft voor sommige…
Read more

1 mei, Dag van de Arbeid

Omdat veel bedrijven door heel Europa dicht zijn op 1 mei kan het voor jouw werk misschien ook gevolgen hebben. Bijvoorbeeld in de…
Read more

Tips voor een functioneringsgesprek

Heb jij binnenkort een functioneringsgesprek op je werk? Mooi zo! Dit is namelijk hét moment om aan te geven wat jij wil binnen je baan. Wat wordt er van jou verwacht tijdens dit gesprek? En hoe bereid je je voor?
Read more

De voorjaarsschoonmaak, hoe pak je het aan?

De Lente hangt in de lucht! Tijd voor een grote voorjaarsschoonmaak, zowel thuis als op je werk. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Je lees hier meer.
Read more

Hoe voorkom je een winterdip?

Hoewel we al een heel klein beetje van het voorjaar hebben mogen proeven, is het weer momenteel toch niet echt om over naar huis te schrijven. Ik hoor nog veel mensen om mij heen die ziek zijn en de regen, harde wind en…
Read more

Hoe ga je om met een afwijzing op je sollicitatie?

Ben je aan het solliciteren? Dan kan je daar soms een dagtaak aan hebben. Zeker als je werkloos bent. Het kan voorkomen dat je dus ook te maken krijgt met een afwijzing. Hoe ga je daar mee om?
Read more

Werken dichtbij huis, goed voor je gezondheid!

Sta je 's morgens weer in de file naar je werk of ben je weer aan het wachten op de trein die vertraging heeft? In deze blog hebben we het over de voordelen van het werken dichtbij huis. Wist je dat het gezond is en…
Read more

Relaties op de werkvloer

Volgens de meest recente cijfers van het CBS hadden in 2012 bijna 300.000 mensen een relatie met een collega. Ook blijkt uit onderzoek dat 50% van de Nederlanders wel eens een relatie met een collega heeft gehad. Hoe ga je er mee om?
Read more

Tips voor het vinden van personeel

Je slaat de krant open, zet het journaal aan of je scrollt door het nieuwsoverzicht op je telefoon. En overal zie je het terug: er is een personeelstekort. Veel bedrijven hebben er mee te maken. Wij geven je tips!
Read more

In deze beroepen is het lastig om werk te vinden

Er is een gespannen arbeidsmarkt, en toch ben jij werkloos. Hoe kan dit? En welke beroepen zijn het schaarst? Dit staat allemaal in deze blog. Ook vertellen we je wat je kan doen als je werkloos bent.
Read more

Social Media & Solliciteren

Een gênante foto op de Facebookpagina van de kroeg die je afgelopen weekend hebt bezocht, je profiel vol met discussies over zwarte piet of foute filmpjes. Als je aan het solliciteren bent is het goed om erover na te denken dat jouw potentiële werkgever…
Read more

Veranderingen in 2019

Het verlaagd BTW tarief voor onze boodschappen etc. gaat omhoog van 6% naar 9%. Maar ook is er een stijging van onze energie. Gelukkig krijgen we ook extra inkomsten. We hebben alles op een rijtje gezet.
Read more

Vooroordelen over uitzendbureaus die we graag rechtzetten

Werken via een uitzendbureau is alleen voor ongeschoolden? Het uitzendbureau heeft alleen tijdelijk werk? Beide niet waar! Wij hebben de vooroordelen over uitzendbureaus voor je op een rijtje gezet.
Read more