Skip to content
Het gebruik van videosollicitaties wint aan populariteit de laatste jaren. Bijna iedereen is wel in het bezit van een smartphone, laptop of tablet en steeds meer bedrijven vragen om een videosollicitatie. Sinds thuiswerken, het nieuwe normaal geworden is. Worden ook de sollicitaties vanuit huis door middel van een digitaal sollicitatiegesprek gevoerd. Maar hoe werkt het nou precies en wat zijn dan de voordelen? 
Voordelen van een videosollicitatie

Sollicitatiegesprekken waarbij je fysiek langs komt is niet altijd mogelijk. Als je bijvoorbeeld al een baan hebt, dan is het lastig om overdag langs te komen. Of misschien ben je nog wel op wereldreis? Met de hulp van de technologie worden fysieke afstanden overbrugd en kan er met de hulp van video toch een sollicitatiegesprek plaatsvinden. Daarnaast kan het bovendien een lange reis naar kantoor schelen en draagt het bij aan de positieve kandidaat beleving. Kortom: een videosollicitatie is snel, efficiënt, persoonlijk en in je eigen vertrouwde omgeving.

Stel, je wordt uitgenodigd voor een sollicitatie door middel van een videogesprek. Hoe bereid je je daar dan op voor? Wij geven je hierbij wat tips!

Tips voor een video sollicitatiegesprek

> Zorg voor een rustige omgeving

Het is natuurlijk heel fijn dat je thuis kan blijven voor een sollicitatiegesprek. Maar zorg wel voor een rustige omgeving. Dus geen huilende kinderen op de achtergrond, je blaffende hond op schoot of je wasmachine die achter je staat de centrifugeren. Neem het net zo serieus als dat wanneer je langs zou komen bij het bedrijf.

> Zorg voor goed beeld & geluid

Je sollicitatie gaat tenslotte om jou. De recruiter of intercedent wil jou graag beoordelen en dan is het fijn als je goed beeld hebt. Non-verbale communicatie is namelijk erg bepalend voor de 1e indruk die je achter laat.

> Kleed je representatief

Waar je bij een real-life sollicitatie vaak netjes gekleed gaat is dit ook van belang voor je video sollicitatie. Dus kies kleding uit die past bij de functie waar je op solliciteert. Dus ga niet in je pyjama achter het beeldscherm zitten..

> Wees de baas over de techniek

Controleer voordat je een videosollicitatie goed of alles in orde is. Dus zorg ervoor dat je laptop of telefoon is opgeladen en dat een goede netwerkverbinding of Wifi hebt. Het zou vervelend zijn als je halverwege het sollicitatiegesprek weg valt.

Een video sollicitatie wijkt dus eigenlijk niet zo veel af van een sollicitatie in real-life. Zorg er voor dat je goed voorbereid bent en wees je zelf. Een eerste indruk kan je maar één keer maken.

Wil je weten welke vacatures er allemaal open staan waar je op kan solliciteren? Bekijk hier het hele vacature overzicht.

Delen:
Meer lezen:

Werk zoeken in Nieuw-Vennep

Ben jij op zoek naar een baan in Nieuw-Vennep? Wij helpen jou met de leukste vacatures in Nieuw-Vennep en omgeving. Kies je voor een commerciële functie? Of wil je in de techniek aan de slag? Lees snel verder!

Sollicitatietips

Zodra je gaat solliciteren is het goed om je voor te bereiden zodat je een goede eerste indruk achter laat. Wij zetten de tips voor een sollicitatie voor jou op een rijtje.

Tips voor het vinden van personeel

Je slaat de krant open, zet het journaal aan of je scrollt door het nieuwsoverzicht op je telefoon. En overal zie je het terug: er is een personeelstekort. Veel bedrijven kampen met een personeelstekort en kunnen lastig geschikte medewerkers vinden. Het remt de groei van hun bedrijf, het geeft een hogere werkdruk voor de huidige medewerkers en het belemmert de dagelijkse bedrijfsvoering. Het is ons werk om werkzoekenden te koppelen aan werkgevers. Dit zijn onze 8 tips voor het vinden van goed personeel.

Social media & solliciteren

Een gênante foto op de Facebookpagina van de kroeg die je afgelopen weekend hebt bezocht, je profiel vol met maatschappelijke discussies of foute video’s. Als je aan het solliciteren bent is het goed om erover na te denken dat jouw potentiële werkgever jou op zou kunnen zoeken op social media en dus mee kan genieten van alles wat er op jouw pagina voorbijkomt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat jij de beste ervaring op onze website krijgt. Meer hierover lees je in ons Cookiebeleid.