Skip to content
Je slaat de krant open, zet het journaal aan of je scrollt door het nieuwsoverzicht op je telefoon. En overal zie je het terug: er is een personeelstekort. Veel bedrijven kampen met een personeelstekort en kunnen lastig geschikte medewerkers vinden. Het remt de groei van hun bedrijf, het geeft een hogere werkdruk voor de huidige medewerkers en het belemmert de dagelijkse bedrijfsvoering. Het is ons werk om werkzoekenden te koppelen aan werkgevers. Dit zijn onze 8 tips voor het vinden van goed personeel.
1. Wervende vacature

Maak een wervende vacature. Het belangrijkste: Schrijf een pakkende en duidelijke vacaturetekst. Ik zie nog vaak vacatures die heel kort zijn met slechts wat steekwoorden. Of juist veel ‘loze’ termen. Schrijf duidelijk wat iemand gaat doen en wat iemand krijgt. Het in deze tijd – waar het personeelstekort enorm is en juist werkzoekenden kunnen kiezen – belangrijk om je te onderscheiden. Schrijf bijvoorbeeld hoe een werkdag eruit gaat zien en hoe de bedrijfscultuur is. Door het specifiek te maken, krijg je ook sneller reacties van kandidaten die goed passen binnen jouw bedrijf.

2. Social Media

Zet de website van je bedrijf en social media in om je bedrijf te laten zien. Zorg ervoor dat mensen weten wat je doet en wat het leuk maakt om bij jullie bedrijf te werken. Hier kan je natuurlijk ook meteen je actuele vacatures op plaatsen.

3. Maak een vacaturesite

Maak op de website een speciale pagina met vacatures en interne informatie over het werken binnen jouw organisatie. Laat potentiële medewerkers zoveel mogelijk zien. Maak het persoonlijk door er ook een filmpje bij te plaatsen. Geef echt een kijkje in de keuken.

4. Zet je huidige medewerkers in

Gebruik je huidige medewerkers als wervingskanaal. Je huidige medewerkers kunnen als geen ander tegen andere mensen vertellen hoe het is om bij jouw bedrijf te komen werken. De kans is groot dat ze iemand kennen in hun omgeving. Je kunt er ook voor kiezen om en bonus uit te keren als zij iemand hebben aangedragen die minimaal 3 maanden blijft werken.

5. Gebruik het netwerk van uitzendbureaus

Zet je vacature uit bij uitzendbureaus. Het uitzendbureau spreekt veel mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan. Als jij aangeeft wat je precies zoekt in een nieuwe werknemer, dan kunnen zij voor jou op zoek. Het kost geld, maar er wordt ook veel werk voor je uit handen genomen.

6. Open dagen & Evenementen

Organiseer evenementen/ open dagen waar potentiële medewerkers naar toe kunnen komen of ga zelf naar evenementen toe waar je in contact komt met je doelgroep.

7. Bied kansen aan talenten

Werk samen met scholen. Geef bijvoorbeeld studenten een rondleiding door je bedrijf of geef een lezing op een school. Zo laat je bijna afgestudeerden alvast kennismaken met je bedrijf. Ook kan je stagiaires aannemen en hen bij goed functioneren later een baan aanbieden.

8. Achterdeur dicht houden

De laatste en ook een hele belangrijke tip: houdt de achterdeur dicht. Personeel vinden omdat je wil groeien met je bedrijf is natuurlijk heel mooi. Maar zorg ervoor dat je ook je huidige medewerkers tevreden houdt. Het is makkelijker en goedkoper om je huidige medewerkers tevreden te houden, dan nieuw personeel te zoeken. Het moet niet zo zijn dat er een nieuwe bij komt en er aan de andere kant iemand weer uit gaat. Ga dus regelmatig met je personeel in gesprek.

Delen:
Meer lezen:

Werk zoeken in Nieuw-Vennep

Ben jij op zoek naar een baan in Nieuw-Vennep? Wij helpen jou met de leukste vacatures in Nieuw-Vennep en omgeving. Kies je voor een commerciële functie? Of wil je in de techniek aan de slag? Lees snel verder!

Sollicitatietips

Zodra je gaat solliciteren is het goed om je voor te bereiden zodat je een goede eerste indruk achter laat. Wij zetten de tips voor een sollicitatie voor jou op een rijtje.

Solliciteren via een videogesprek

Het gebruik van videosollicitaties wint aan populariteit de laatste jaren. Bijna iedereen is wel in het bezit van een smartphone, laptop of tablet en steeds meer bedrijven vragen om een videosollicitatie. Sinds thuiswerken, het nieuwe normaal geworden is. Worden ook de sollicitaties vanuit huis door middel van een digitaal sollicitatiegesprek gevoerd. Maar hoe werkt het nou precies en wat zijn dan de voordelen? 

Social media & solliciteren

Een gênante foto op de Facebookpagina van de kroeg die je afgelopen weekend hebt bezocht, je profiel vol met maatschappelijke discussies of foute video’s. Als je aan het solliciteren bent is het goed om erover na te denken dat jouw potentiële werkgever jou op zou kunnen zoeken op social media en dus mee kan genieten van alles wat er op jouw pagina voorbijkomt.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat jij de beste ervaring op onze website krijgt. Meer hierover lees je in ons Cookiebeleid.