Skip to content
Sta je weer in de file naar je werk of voor de zoveelste keer te wachten op een trein? In een tijd waar we overal bij willen en altijd tijd te kort komen, is een baan dichtbij huis zoveel waard. Wij leggen je graag wat voordelen uit.

Dichterbij huis werken kan je al snel een werkdag per week besparen aan tijd. Tijd die je kan besteden om leuke dingen te doen of om je meer te focussen op je werk. Uit een Vlaams onderzoek van iVox blijkt dat een baan dicht bij huis over het algemeen gelukkig maakt. Het onderzoek is afgenomen onder 1000 werkende Vlamingen. Ruim de helft is langer dan een half uur onderweg naar zijn of haar werk.  Van de werknemers die dichtbij huis werken geeft 80% van de respondenten aan dat zij het privé-leven goed kunnen combineren met hun werk. Bij wie langer dan een uur reist is dat maar 28%.  Een lange reis naar je werk kan ook leiden tot gezondheidsklachten zoals stress en onvoldoende beweging. Drie op de vier mensen geeft aan dichter bij huis te willen werken.

Ook in een onderzoek van PanelWizard, in opdracht van chauffeursbedrijf EasyWay geeft 75% van de respondenten aan dat reistijd erg belangrijk is in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Wij zijn er bij YIP Uitzendgroep ook van overtuigd dat een werkplek dicht bij huis je meer rust kan geven. Iedere dag gaan wij op de fiets naar ons werk, dit geeft je direct lichaamsbeweging en frisse lucht. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu. Dit gunnen wij meer mensen en daarom helpen wij jou dan ook graag met het vinden van een baan dicht bij huis.

Wij zijn ons er van bewust dat het ook niet altijd mogelijk is om dichtbij huis te werken. En sommige mensen vinden het juist heel fijn om te reizen. Heb je toch een baan waarbij je lang moet reizen? Dan doe je er volgens onderzoekers van The Royal Society for Public Health goed aan om je auto iets verder te parkeren van de ingang, een halte eerder uit de bus te stappen, gezond te eten onderweg en om ontspannende muziek te luisteren.

Wil je weten welke vacatures wij hebben bij jou in de buurt?  Bekijk het overzicht van vacatures of neem contact met ons op om te bekijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Delen:
Meer lezen:

Werk zoeken in Nieuw-Vennep

Ben jij op zoek naar een baan in Nieuw-Vennep? Wij helpen jou met de leukste vacatures in Nieuw-Vennep en omgeving. Kies je voor een commerciële functie? Of wil je in de techniek aan de slag? Lees snel verder!

Sollicitatietips

Zodra je gaat solliciteren is het goed om je voor te bereiden zodat je een goede eerste indruk achter laat. Wij zetten de tips voor een sollicitatie voor jou op een rijtje.

Tips voor het vinden van personeel

Je slaat de krant open, zet het journaal aan of je scrollt door het nieuwsoverzicht op je telefoon. En overal zie je het terug: er is een personeelstekort. Veel bedrijven kampen met een personeelstekort en kunnen lastig geschikte medewerkers vinden. Het remt de groei van hun bedrijf, het geeft een hogere werkdruk voor de huidige medewerkers en het belemmert de dagelijkse bedrijfsvoering. Het is ons werk om werkzoekenden te koppelen aan werkgevers. Dit zijn onze 8 tips voor het vinden van goed personeel.

Solliciteren via een videogesprek

Het gebruik van videosollicitaties wint aan populariteit de laatste jaren. Bijna iedereen is wel in het bezit van een smartphone, laptop of tablet en steeds meer bedrijven vragen om een videosollicitatie. Sinds thuiswerken, het nieuwe normaal geworden is. Worden ook de sollicitaties vanuit huis door middel van een digitaal sollicitatiegesprek gevoerd. Maar hoe werkt het nou precies en wat zijn dan de voordelen? 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat jij de beste ervaring op onze website krijgt. Meer hierover lees je in ons Cookiebeleid.